Áder János, egy nagy kés és az el nem tartott kisujj

Mi a fene az a Gastro-Hack?

gastrohack3
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó, ha valakinek már az elején összejön egy sztori, amit mesélhet, és a Gastro-Hack csapata ezt szinten felül teljesítette. Egyik első budapesti megmozdulásukon, miután a Balaton környékét boldogították a nyáron, a borfesztiválon rögtön vendégül látták a gyanútlan Áder Jánost, aki kinézett az eseményre. Így eshetett meg, hogy a köztársasági elnök egy kisszéken szeletelt és falatozott marhaoldalast, ivott hozzá chilei bort, miközben a testőrei kissé aggódva figyelték Czinege Tamást, aki egy nagy késsel hadonászott mellette.

Ez a sztori nemcsak, hogy jó, de elég jól jellemzi is a Gastro-Hack csapatát, a spontaneitásukat, a megoldókészségüket és nem utolsósorban azt, hogy marha jól főznek. De kik is ők, és miért érdemes követni, merre járnak, mit csinálnak, majd a sok gyönyörű ételfotó nézegetése után el is menni egy étel-ital szeánszukra?

Mi a fene ez?

Jó, ha az ember azzal foglalkozhat, amit szeret, és amihez ért. Néhány enni és inni szerető és tudó ember jött össze, hogy korábbi vendéglátós tapasztalataikat egyesítsék, és létrejöjjön valami, amiről eleinte ők sem tudták, hogy mi az, csak azt, hogy baromi jól csinálják. Ez volt a Facebook-oldaluk neve is, és aki ismerte őket korábbról, tudja, hogy ez mennyire igaz.

gastrohack1
Fotó: Pixeltaster

És, hogy mi is ez a Gastro-Hack? Felbukkan itt-ott, vasárnapi piacon, a Balatonnál, budapesti vacsorán három szakállas férfi - Czinege Tamás, Németh Richárd, Pintér Árpád -, betolnak a konyhába, vagy oda, ahova éppen lehet, egy nagy, zöld kerámiatojást, csatlakozik hozzájuk egy füstölő- és bbq-mester, egy kávés, egy csokoládéhoz nagyon értő nő, egy borász, a legtöbbször Kovács Tamás a Szent Donáttól, az úri közönség pedig jókat falatozik, iszik, és kitűnően érzi magát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Vacsoráikon vagy épp piacos felbukkanásaikon nincs feszengés, eltartott kisujj, vannak viszont eszeveszett ízek, omló hús, elégedett sóhajok, merthogy tényleg baromi jól csinálják. Lehet, hogy néha fejetlennek tűnnek, lehet, hogy az ételért felelős Czinege Tamás az utolsó pillanatban változtat a menün, de biztosak lehetünk abban, hogy ezt csak azért teszi, hogy még jobb legyen a kedves vendégeknek. Merthogy a minőségből nem engednek.

gastrohack2
Fotó: Pixeltaster

Jó, ha az ember néha megengedi magának, hogy nála hozzáértőbbek kalauzolják az ételek és italok világában, nem kioktató, okoskodó módon, hanem úgy, hogy minden percét élvezi. Erre van lehetőség a Gastro-Hack csapatával. Aki szeretne kis képet kapni arról, hogy mit is csinálnak, nézze meg az első Vacsoraterápiájukról készült képeket, amiből még lesz. Az biztos, hogy érdemes követni őket, majd lecsapni a következő alkalomra, ami lehet bárhol, mert igazán jót lehet enni és inni velük. 

A következő alkalom Budapest két adventi vására lesz: a Gastro-Hack csapata ugyanis a Vörösmarty téri, látványkonyhás hütte-bisztrót és annak gasztronómiai programjait is menedzseli, de a Bazilika előtti téren is rendeznek majd, ahogy ők mondják, egy negyven napos adventi bbq-fesztivált, saját standon.
Ezt is szeretjük