Isteni fűszeres grillpácok, hogy omlós és puha maradjon a hús
A grillezés jó dolog, de ha nem sikerül tökéletesre a hús, az ront az élményen.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pác a jól sikerült grillezés egyik alapja, a jó pác megpuhítja és ízesíti a húst, nem kell bonyolult dolgokra gondolni, már némi zöldfűszeres olajjal is remek eredményt érhetsz el.

A legjobb, ha változatos nyársakkal készülsz a vendégvárásra, válassz többféle húst és zöldséget!

Fűszeres grillpác

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkecombfilé
  • 30 dkg báránycombfilé
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 marék friss koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Két-három óra.

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd meg alaposan, majd vágd őket körülbelül azonos méretű darabokra. A csirkéhez való páchoz keverj a joghurtba koriandert, adj hozzá némi sót, zúzz bele fokhagymát, ízlésednek megfelelő mennyiségben, majd keverd bele a csirkét, fedd le az egészet alufóliával, és mehet is a hűtőbe.

Jöhet a bárány: a maradék koriandert, a petrezselymet és a rozmaringot keverd egy tálba, öntsd fel olajjal, törj hozzá borsot és egy gerezd fokhagymát - adhatsz hozzá egy pár csepp frissen facsart citromlevet is, jól fog állni neki -, sózd meg egy picit, keverd bele a húst, és ez is mehet lefedve a hűtőbe. Ha többen lesztek, nyilván nagyobb adagokkal kell számolnod, vagy az a legjobb, ha még egy-kétféle hússal készülsz, más-más ízesítéssel.

Ha mindenki eleget állt, és érkeznek a vendégek, végy elő nyársakat, készíts elő minél többféle zöldséget, és kezdődhet a grillezés. Az a legjobb, ha minden nyársra kerül mindkét húsból, de bízd a vendégeidre, hogy ki milyen kombinációt kíván összerakni, így mindenki a kedvencét sütheti majd.

A grillszezon sztárjai

Bármilyen trend is uralkodik a kerti sütögetésekben, mindig marad egy-két megkerülhetetlen fogás, ami nélkül nincs igazi grillparti.

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • paprika
  • krumpli

Paprikás krumpli

Blog.hu ajánló