Fűszeres csirke sok zöldséggel

Ebédre és vacsorára is tökéletes

A fűszeres csirkéből mindenki szívesen repetázik. Könnyű, ízletes, és nincs sok munka vele.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a fogást a fűszerezés teszi igazán extrává. Mellből, combból különösen finom, de akár vegyesen is készítheted. A fűszeres csirkét kínálhatod spagettivel, rizzsel és a krumplival is.

Fűszeres csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkehús
  • 15 dkg brokkoli
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 zöldséges leveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél
  • 1 kávés kanál pirospaprika
  • csipet majoranna
  • csipet oregánó
  • csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, ha van, távolítsd el a bőrös részét. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, rakd bele a húst, és fehéredésig kevergesd. Morzsold rá az egyik leveskockát, tégy hozzá szeletelt vöröshagymát, szórd meg majorannával, oreganóval, sóval, borssal, pirospaprikával, és önts hozzá kevés vizet. Párold puhára a húst körülbelül 40 perc alatt.

Tégy fel vizet forrni, rakd bele a leveskockát, a meghámozott répát és a rózsákra szedett brokkolit. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és tíz percig főzd. A lisztet, a tejfölt és a zöldséges levet keverd össze, majd add hozzá a sült hús szaftját is. Még melegen, körettel kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük