Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval

Utolsó falatig elfogy

Az év végi családi összejövetelek sztárja lehet a fűszeres, krémes harcsaszelet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres harcsaszelet karalábéval és sajttal hihetetlenül ütős lesz. Ráadásul egy órán belül elkészülsz az egészséges fogással. A harcsaszeleteket ízlés szerint tengerihal-filére, vajhalra vagy pontyra is cserélheted. Kard Éva receptjét érdemes mielőbb kipróbálni.
 

Fűszeres harcsaszelet

Hozzávalók 4 személyre

Hozzávalók a halhoz

  • 2 afrikai harcsafilé
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál halfűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • fél citrom

Hozzávalók a karalábéhoz

  • 2 karalábé
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A halszeleteket mosd meg, töröld szárazra, és enyhén sózd be. Rakd a fokhagymás tejbe, és hagyd egy-két órán át állni. A bacont vágd fel, és az olajon süsd ropogósra, majd szedd ki a zsírból, és tedd félre. A halat vedd ki a fokhagymás tejből, töröld szárazra, csepegtess rá citromlevet, szórd meg a halfűszerkeverékkel, és őrölj rá borsot. A tepsit béleld ki sütőpapírral, locsold meg egy-két evőkanál zsírral, és helyezd rá a befűszerezett halat. Azt is locsold meg kevés zsiradékkal. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25-30 perc alatt pirosra.

A karalábét pucold meg, vájj ki belőle annyi golyót, amennyit csak tudsz. Rakd hozzá a visszamaradt zöldségdarabokat, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Szórd meg ételízesítővel, sóval, és főzd puhára. Ezután szűrd le, majd szedd külön a golyókat és a darabos karalábét. A bacon sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsd fel, tedd bele a golyókat, és süsd szép pirosra. Közben szórd meg egy csipet sóval, és többször rázogasd meg a serpenyőt, hogy egyenletesen piruljon.

Ezután szedd ki a zsiradékból a zöldséget, és tálalásig tartsd melegen. Add a visszamaradt karalábédarabokhoz a mascarponét, a petrezselyemzöldet, sózd, szórd meg őrölt borssal, majd turmixold össze. Tálaláskor tedd a tányérra a karalábékrémet, a sült karalábét, a halszeletet, és szórd meg a baconnel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük