Füstös bográcsgulyás, amiben megáll a kanál

Akkor jó, ha sokáig fő

Az igazán omlós, puha hús titka a megfelelő párolásban és főzési időben rejlik.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazán finom füstös bográcsgulyás elkészítésének titka a türelem és megfelelő alapanyagok. Ha marhából készíted, hosszabb lesz a főzési idő, ám a gulyás íze is magáért beszél majd. Legjobb, ha ezt a nagyszerű egytálételt csapatosan főzitek, hisz mindenkinek jut munka, és nagyszerű élmény lesz. Pár dologra azonban mindenképp figyelj.

Füstös bográcsgulyás

Hozzávalók 10 személyre

  • 2 kg marhahús
  • 2 kg burgonya
  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 0,5 kg zöldpaprika
  • 2,5 l víz
  • 1 csomag csipetke
  • 1 db erős paprika
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál majoránna
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 1,5 evőkanál kakukkfű
  • 5 babérlevél
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • 7 sárgrépa
  • 4 fehérrépa
  • 1 zeller
Recept idők

Elkészítés:

Először aprítsd fel a hozzávalókat. A marhahúst vágd fel kétszer kettes kockákra, a szalonnát és a hagymát ennél kisebb méretűre kockázd. A paprikát szeld karikákra, a paradicsom héját forró vízbe mártva húzhatod le, mielőtt felvágnád. A szalonnát a bogrács alján addig pirítsd, míg üveges nem lesz, aztán süsd tovább még egy percig. Add hozzá a vöröshagymát, és dinszteld üvegesre. Ezután jöhet a hús, amit addig piríts türelmesen, míg levet nem ereszt. Ügyelj rá, hogy a húsnak mindig  csak annyi leve legyen, amennyi éppen ellepi. Inkább párold, mint főzd, így lesz majd igazán omlós, ha kész.

Ezután szórd bele a fűszereket, a borsot, majoránnát, babérlevelet, a fűszerpaprika kivételével. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, valamint a péppé tört fokhagymát. Keverd össze és főzd addig, míg levet nem enged. Közben pucold meg, aztán vágd fel a zellert, a répákat és a krumplit. Amikor a hús már félig puha, szórd meg pirospaprikával, jól keverd össze, majd add hozzá a répákat és a zellert. Amikor a hús és a zöldségek már teljesen átfőttek, szórd hozzá a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje. Ha a krumpli is puhára főtt, elkészült a gulyás, ropogós kenyérrel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük