A legfinomabb fügelekvár receptje

Ezekkel a fűszerekkel még ízletesebbé teheted

Varázsolj a konyhádba mediterrán életérzést zamatos fügelekvárral!

A legfinomabb fügelekvár receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A  fügelekvárt változatosan felhasználhatod. Illik sütikhez, palacsintába, hideg sült húsokhoz, és kenyérre is kenheted. Rummal, pálinkával, szegfűszeggel még különlegesebbé teheted. Rakj félre egy-két üveggel, mert ajándéknak is kitűnő.

Fügelekvár

Hozzávalók 18 decihez

  • 2 kg füge
  • 1 kg cukor
  • 2 citrom
  • 1 vaníliarúd
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A szép érett fügéket alaposan mosd meg, a végeket vagdosd le, darabold fel, majd tedd egy nagyobb lábosba. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a gyömbért. Reszeld bele a citrom héját, és nyomd bele a levét. Hagyd állni egy órán keresztül, közben többször kevergesd meg. Utána kezdd forralni. Ha a cukor elolvad, csökkentsd a hőfokot, és fedő nélkül főzd a masszát körülbelül egy órán át. Közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Ha nem szeretnéd darabosan, botmixerrel pépesítsd, amikor a füge levet enged.

Akkor jó, ha a lekvár sűrű és ragadós. Vedd le a tűzről, és dobd ki a vaníliarudat. Szedd sterilizált üvegekbe, tégy mindegyikre celofánt, vagy zárd le tetővel, és állítsd fejre öt-tíz percre. Rakd plédek, takarók közé, és hagyd egy-két nap alatt a szárazdunsztban kihűlni. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük