Frankfurti leves

Tápláló leves macskajajra

Ha reggel képtelen vagy kikelni az ágyból, és a fejfájást szédüléssel kombinálod, íme, egy finom leves, ami pikk-pakk rendbe hoz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Persze a rutinosabbak már előző este gondoskodnak a másnapi levesről, de ez ne keserítsen el, ha egyszer elkészül, máris jobb szájízzel emlékszel majd a tegnap estére.

Ha kicsit húsosabb fogást szeretnél, egy kis kolbásszal még gazdagíthatod a levest.

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 2 pár frankfurti virsli
  • 2 közepes krumpli
  • 1 pohár tejföl
  • 1 teáskanálnyi kömény
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • pirospaprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Amit csak lehet, kockázz fel, kivéve a káposztát, azt csíkokra kell majd vágnod. A felkockázott hagymát egy mélyebb lábasban kezdd el pirítani olajon, tedd mellé a szalonnát, majd egy kis idő múlva törj bele két gerezd fokhagymát. Ha már mindenki eléggé megpirult, vedd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és a köményt, keverd össze, majd jöhet a káposzta és a krumpli.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután öntsd fel annyi vízzel, hogy rendesen ellepje, sózd és borsozd meg, majd fedd le, főzd közepes lángon, és várd meg, amíg rottyan egyet. Ha ez megtörtént, karikázd bele a virslit is, majd készíts rántást a lisztből, a tejfölből, egy kis olajból és a maradék fokhagymából. Ha kész van, add a leveshez, várd meg, amíg még egyszer felforr az egész, azután már tálalhatod is.

Finom levesek

A nagy hidegben nincs is jobb, mint a meleg szobában egy tál forró levessel nézni a kinti hóesést. Hogy milyen levessel tedd ezt, nézd ki képgalériánkból!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük