A klasszikus frankfurti leves
Nem kell sokáig főzőcskézned
Turbózd fel a szervezetedet vírusölő frankfurti levessel. Ha így készíted, mindenki örömmel eszi meg.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a frankfurti levest azok is imádni fogják, akik amúgy nem nagy rajongói a kelkáposztának. Nagyon egészséges, ízletes és laktató. Kifejezetten jót tesz a gyomornak, és segít felvenni a harcot a vírusokkal. Kínálj a forró leveshez tejfölt is. Vincze Klára receptje az egyik legjobb, amivel eddig találkoztál.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg füstölt virsli
  • 1 kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes krumpli
  • 3 leveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 kávéskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát mosd meg, vékonyan szeleteld fel, és egy nagy lábos vízben forrald három-négy percig. Öntsd le róla a levet, engedj rá tiszta vizet. Fontos, hogy bőven ellepje. Tedd bele a kis kockára vágott krumplit, a nagyon apróra vágott hagymát, nyomd bele a fokhagymát. Majoránnával, őrölt köménnyel fűszerezd, és morzsold bele a leveskockákat.

Főzd a levest kis lángon körülbelül 15 percig. Ha minden megpuhul, karikázd bele a virsliket. A tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát keverd össze, adj hozzá egy merőkanál meleg kelkáposztalevet. Ha csomómentes, öntsd a leveshez, közben folyamatosan kevergesd. Hagyd egy-két percig forrni, majd forrón tálald. 

Blog.hu ajánló