Zamatos frankfurti leves sok virslivel - Belülről is jól átmelegít
Ha igazán finom frankfurti levesre vágysz, különösen a fűszerezésre kell figyelned.

Zamatos frankfurti leves sok virslivel - Belülről is jól átmelegít
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerűen elkészíthető, laktató frankfurti leves az idény slágere. Érdekesség, hogy az ételt a német városban egyáltalán nem ismerik. Az elnevezés vélhetően a belekerülő, jó minőségű virslire utal, amin nem érdemes spórolni. Tehetsz bele még más zöldséget, például répát is. Akkor lesz igazán jó, ha többféle, a kelhez passzoló fűszert használsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg virsli
  • 1 fej kelkáposzta
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 kávéskanál majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát vágd félbe, a torzsát szedd ki, majd vékonyan szeleteld fel. Tedd egy nagyobb lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd forrald három-négy percig. Öntsd le róla a levet, és rakj rá tiszta vizet. Pakold bele a megpucolt, kis kockákra vágott krumplit, az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd majoránnával, őrölt köménnyel és morzsold bele a leveskockát.
 

Ha a krumpli puha, karikázd bele a virsliket. A tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát keverd össze egy-két merőkanálnyi meleg főzőlével, és öntsd a káposztához. Forrald össze pár perc alatt, majd vedd le a tűzről, és melegen tálald.

Blog.hu ajánló