Zamatos frankfurti leves sok virslivel - Belülről is jól átmelegít
Ha igazán finom frankfurti levesre vágysz, különösen a fűszerezésre kell figyelned.

Zamatos frankfurti leves sok virslivel - Belülről is jól átmelegít
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerűen elkészíthető, laktató frankfurti leves az idény slágere. Érdekesség, hogy az ételt a német városban egyáltalán nem ismerik. Az elnevezés vélhetően a belekerülő, jó minőségű virslire utal, amin nem érdemes spórolni. Tehetsz bele még más zöldséget, például répát is. Akkor lesz igazán jó, ha többféle, a kelhez passzoló fűszert használsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg virsli
  • 1 fej kelkáposzta
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 kávéskanál majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát vágd félbe, a torzsát szedd ki, majd vékonyan szeleteld fel. Tedd egy nagyobb lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd forrald három-négy percig. Öntsd le róla a levet, és rakj rá tiszta vizet. Pakold bele a megpucolt, kis kockákra vágott krumplit, az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd majoránnával, őrölt köménnyel és morzsold bele a leveskockát.
 

Ha a krumpli puha, karikázd bele a virsliket. A tejfölt, a lisztet és a pirospaprikát keverd össze egy-két merőkanálnyi meleg főzőlével, és öntsd a káposztához. Forrald össze pár perc alatt, majd vedd le a tűzről, és melegen tálald.

Blog.hu ajánló