Így készül a francia hagymaleves

Tápláló és hipergyorsan elkészíthető vacsora egy hosszú nap után? Készíts egy adag gőzölgő hagymalevest az egész család örömére!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia hagymaleves hallatán sokan valami különlegességre asszociálnak, ami sokáig készül, és konyhai tapasztalat nélkül lehetetlen megfőzni. Pedig ez korántsem igaz. A hagymaleves az egyik leggyorsabban megfőzhető előétel, mégsem mindennapi.

Készítsd hát el te is, és tálald ropogós cipókban! Meglátod, az egész családban nagy sikert fog aratni.

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 1 l csontlé
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg ementáli vagy parmezán sajt
  • 6 cipó
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • morzsolt kakukkfű

A hagymát pucold meg, és vágd vékony csíkokra. Olvaszd fel a vajat, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. Szitáld rá a lisztet, és keverd össze. Öntsd fel a borral és a csontlével, majd ízlésed szerint fűszerezd sóval, kakukkfűvel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A cipók tetejét vágd le. Kapard ki a belsejüket, és tedd vissza a tetőt. Előmelegített sütőbe tedd be 5-10 percre, hogy kicsit átsüljön, majd kanalazd bele a kész levest. A tetejére szórj reszelt sajtot, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük