Francia csokitorta eredeti recept alapján - Krémesebb, mint a brownie

A belseje nagyon krémes, ráadásul negyed óra alatt elkészül.

Sokan a világ legfinomabb csokitortájaként emlegetik. Az biztos, hogy erre a tömény csokis, brownie-ra emlékeztető édességre képtelenség nemet mondani. Annak ellenére, hogy a francia csokitorta nem tartozik a kalóriaszegény édességek közé, engedj néha a csábításnak. A gyümölcs helyett mandulát, diót is tehetsz bele.

Francia csokitorta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 tojás
  • fél csomag sütőpor

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett olvaszd meg. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá az étcsokit, és dolgozd simára. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig óvatosan mehet hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.

Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és egyengesd bele a masszát. A tetejét szórd meg apróra vágott aszalt gyümölccsel. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Semmiképpen se tovább, mert akkor nem lesz lágy a belseje.
A tetejére vízgőz felett olvaszd össze a kisebb darabokra tördelt csokit és a tejszínt. Ha szép fényes és egynemű, öntsd le vele a tésztát. Tedd a hűtőbe a tortát legalább két órára. Ha megdermed, szeletelheted.

15790651 a48f94af3cb320df053aaa454b276fff wm
Ezt is szeretjük