A legfinomabb francia almás süti

Párizsban így csinálják

A francia almás süti vagy galette nagyon hasonlít a mi piténkre. Elkészítése nem nagy kihívás.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Fénylik az arcod? Kend fel ezt a pakolást, és nem ismersz a bőrödre! »

Vicces baki: luxuscikket csinált az Ikea táskájából a Balenciaga - Ezen behalsz! »

Még hülyébb nadrág, ezúttal csupa műanyagból - Lehet még fokozni? - És miért hívják farmernak? »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia almás süti egy rusztikus, különleges formájú édesség, kissé fanyar töltelékkel. Elsősorban koronára emlékeztető külseje miatt a királyok desszertjének is tartották. Bármilyen idénygyümölccsel megtöltheted.

Hozzávalók 4 darabhoz:

A tésztához
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
A töltelékhez
  • 4 alma
  • 12 dkg cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál örölt szerecsendió
  • csipet só
Kenéshez
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a csipet sóval, majd morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tejfölt kanalanként adagold hozzá, mert lehet, hogy kevesebbre lesz szükséged. Ha a tészta jól összeáll és rugalmas, csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe egy órára.

Közben készítsd el a tölteléket. Az almát pucold meg, majd vágd cikkekre. Keverd össze a cukorral, a frissen facsart citromlével, a fahéjjal, a szerecsendióval, a sóval és a kukoricakeményítővel.

Pihentetés után a tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Ezután vágj ki belőle négy egyforma nagyságú kört. Mindegyik közepére rakj jócskán tölteléket, majd hajtogasd rá az üresen maradt tésztát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a megtöltött formákat. Kend meg a felvert egész tojással. Tedd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süsd szép aranybarnára. Cukorral megszórva kínáld.