Főzésmentes, puha hamis túrógombóc - Olyan finom, mint az igazi

A könnyed, főzésmentes túrógombóc belsejébe rejts gyümölcsöt, hogy még csábítóbb legyen.

Főzésmentes, puha hamis túrógombóc - Olyan finom, mint az igazi
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tedd különlegessé a klasszikus túrógombócot. Nyáron ne ácsorogj a tűzhely mellett, inkább  készítsd el a főzésmentes változatot. A belsejébe rejts gyümölcsöt, nagyon illik hozzá a barack, a meggy, a málna és az eper is. A gombóchoz érdemes zsírosabb túrót használni. Még könnyebben dolgozol vele, ha egy éjszakán át pihenteted.

Főzésmentes túrógombóc

Hozzávalók 16 darabhoz

A gombóchoz

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg gyümölcs
  • 7 dkg búzadara
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet

A forgatáshoz

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy közepes tálba, és villával törd össze. Keverd hozzá a tejfölt, a búzadarát, a kétféle cukrot, a csipet sót, reszeld hozzá a citrom héját, és alaposan dolgozd össze a masszát. Tedd hűtőbe legalább három órára, de még jobb, ha egész éjszakán át pihenteted, hogy a búzadara jól megduzzadjon.

 

Ezt követően hidegen, vizes kézzel formázz a túrós keverékből közepes nagyságú gombócokat. Mindegyik közepébe nyomj gyümölcsöt. Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zsemlemorzsát, és kis lángon, állandóan kevergetve pirítsd meg. Forgasd bele a gombócokat, majd öntettel, fagyival, lekvárral kínáld. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük