A legfinomabb főzelékek receptjei - Képekkel!
A zöldségek jók, bárhogyan készíted és fogyasztod őket: salátaként, tortának megsütve vagy némi liszttel sűrítve főzeléknek.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van otthon egy nagyobb marék zöldséged, legyen az zöldborsó, sárgaborsó, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta vagy szinte bármi, ami a földben nőni tud, biztosan remek főzeléket készíthetsz belőle.

A megszokott zsíros feltéteken túl is van élet, próbáld ki az egészségesebb megoldásokat is!

Főzelékek

A főzelékek alapanyagai mindig egészségesek, azonban a főzés során ezen tulajdonságaikat sorra elveszítik, de a kármentés érdekében azért tehetsz pár dolgot: nem kell teljesen puhára főzni a zöldségeket, egy-egy főzeléknek kifejezetten jól áll, ha egy kicsit rágni is lehet, így máris egy kicsivel több vitamin és ásványi anyag marad benne. Hogy ne hizlaló, zöldségekre csak nyomokban emlékeztető fogás legyen a főzelék, készítsd kevés vízzel, így a sűrítéséhez is kevesebb lisztre lesz szükséged, valamint egy kanál ételben lényegesen nagyobb lesz a zöldségek aránya, mint például a menzán megszokott megoldásokban. Készítheted sűrítés nélkül is, ezzel a lisztet kiiktatod, és már tényleg szinte csak és kizárólag egészséges összetevőkből áll a kész étel, amiért a szervezeted igazán hálás lesz.

A főzelékek szénhidráttartalma alapvetően alacsony, azonban egy szelet kenyérrel plusz valami zsíros feltéttel könnyen boríthatod ezt az arányt, ezért a legjobb, ha csak valami könnyű fogással egészíted ki a főzeléked, de akár magában is fogyaszthatod, hiszen teljes értékű fogás.

Röviden és tömören: fogyassz sok zöldséget főzelék formájában is, mert egészséges, ráadásul nagyon finom, plusz nem egy bonyolult étel, elrontani lényegesen nehezebb, mint jól elkészíteni.

OLVASD EL EZT IS!

borso lead
  • zöldborsó
  • főzelék

Zsenge borsófőzelék

Blog.hu ajánló