Foszlós kalács és kuglóf receptek
A tökéletes reggeli receptje: mézzel megkent kalács vagy kuglóf, és egy bögre forró kakaó, ami felmelegít, és nekiindít a napnak.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meleg kalácsnak bizonyára te sem tudsz ellenállni. Bár a pékségben kapható kalácsok, kuglófok is nagyon finomak, ha egyedi ízre vágysz, akkor készítsd el magad őket. Ne izgulj, akkor sem ütközhetsz nehézségekbe, ha amúgy még nem mozogsz otthonosan a konyhában.

Akár napindító reggeliként, akár uzsonnára kiváló választás lehet mindkét süti, és ha még egy bögre kakaót is készítesz hozzá, teljes lesz az összhang.

Foszlós kalács

Hozzávalók:

  • 1 kg rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 9 dl tej
  • 3 dkg élesztő

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és 3 evőkanál liszttel keverd össze, és tedd langyos helyre, ebből lesz a kovász. A cukrot a maradék tejben oldd fel. A lisztet a kovásszal és a tejjel keverd el, majd dagaszd a tésztát legalább 20 percig. A vége felé add hozzá a vaj nagy részét. A tésztát meleg helyen legalább egy óráig keleszd.

Szedd három részre, lisztezett deszkán sodord meg, majd fond össze a részeket. Olvasztott vajjal kend meg a kalács tetejét. Sütőpapíron még egy órát keleszd, majd a tetejét kend meg tojással. Előmelegített sütőben süsd meg.

Diós kalács

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg mandula
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor

A lisztbe keverd bele az élesztőt. Szórd bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, és robotgéppel dolgozd hozzá az egyik tojást, a tejet és a vajat. Végül keverd hozzá a diót, takard le, és meleg helyen keleszd duplájára. A tésztát szedd három egyenlő részre, sodorj belőlük csíkokat, és fond össze őket. A megmaradt tojássárgájával kend meg a tetejét, és amíg a sütő felmelegszik, addig hagyd állni. Utána tedd a kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és fél óra alatt süsd készre.

Mazsolás kuglóf

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mazsola
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal keverd habosra. Add hozzá a tejet, reszeld bele a citrom héját, szitáld bele a lisztet, a sütőport és a vaníliáscukrot. Óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert fehérjéket, és szórd bele a mazsolákat. Öntsd egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt.

Márványos kuglóf

Hozzávalók:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mazsola
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 dl rum
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 vaníliarúd

A mazsolára öntsd rá a rumot, forrald fel, majd hagyd kihűlni. A vajat a kétfajta cukorral, a vaníliarúd belsejével és a tojásokkal keverd össze. A sütőporral vegyített lisztet szitáld bele. Add hozzá a tejszínt, és felezd meg a tésztát. Az egyikbe szórd bele a kakaóport, az apróra tört étcsokit, és öntsd bele a tejet. A másikba keverd bele a rumos mazsolát. Egy kuglófformát vajazz ki, és merőkanállal felváltva adagold bele a kétféle tésztát. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre.

Blog.hu ajánló