Forró csokis desszert
Belle Helene körte
Csodásan látványos desszert csokival és körtével, melyet egy kevés likőrben kell megpárolni, hogy omlós és isteni legyen.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazán különleges, mégis nagyon egyszerű desszert a párolt, forró csokoládéval leöntött körte, felmelegít a hideg estéken.

Ráadásul amilyen egyszerű, olyan látványos, így aztán bárkit lenyűgözhetsz vele, ha ahhoz van kedved.

Forró csokis desszert, avagy Belle Helene

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 cent vilmoskörtelikőr
  • 4 körte
  • 1 dl vörösbor
  • ánizs és szegfűszeg
  • egy evőkanál cukor

A körtéket nagyon óvatosan hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Keverd össze a bort 6 dl vízzel és a fűszerekkel, valamint a cukorral, majd kezdd el melegíteni.

Ha forr a víz, állítsd bele a körtéket, és párold őket 20 percig. Közben készítsd el az öntetet. Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel, a végén keverd bele a likőrt. A körtéket óvatosan emeld ki a lábasból, állítsd tányérra, és öntsd nyakon az öntettel.

Blog.hu ajánló