Mennyei almás-karamellás fordított süti
Nem is hinnéd, mennyire egyszerű ez a fordított almás süti.
Az őszi gyümölcsszezon egyik nagy kedvence lehet, a leveles tésztás változatot Tarte Tatinként is ismerheted, a franciák nagyon büszkék rá, nem véletlenül. A fordított almás sütit a karamell teszi még vonzóbbá.
Fordított almás süti
Hozzávalók 12 szelethez
- 6 alma
- 2 csésze liszt
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze tej
- 10 dkg barna cukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 1 citrom
- fahéj
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barna cukrot. Akkor jó, ha folyós. Arra ügyelj, hogy ne égesd el. Keverd hozzá az almát, szórd meg fahéjjal, és tedd egy vajjal kikent pite- vagy tortaformába.
A tojásokat rakd egy tálba, keverd össze jól a cukorral, majd dolgozd hozzá a tejet. Vegyítsd a sót, a sütőport, a lisztet, és forgasd hozzá a tojásos keveréket. Ha a tészta homogén, öntsd az almákra. Rakd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 30-35 perc alatt süsd meg. Pihentesd öt-tíz percig, majd fordíts ki a tésztát a formából úgy, hogy az almák legyenek felfelé.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept