Egyszerű fordított cseresznyés süti - Serpenyőben készül, és nagyon finom

Ez a süti azért különleges, mert először a cseresznye kerül a serpenyőbe, utána jön csak a kakaós tészta.

kakaos-cseresznyes-forditott-suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a megszokott piskóta, kevert tészta vagy lepény helyett valami másra vágysz, készíts fordított cseresznyés sütit! Valami csodás, ahogy a gyümölcs megkaramellizálódik a sütőben. Még mutatósabb lesz az édesség, ha a piteforma vagy tepsi helyett serpenyőben sütöd.

A fordított édességek Franciaországban különösen népszerűek, gyümölcsszezonban ez a sláger. Minél több cseresznyét teszel az edénybe, annál finomabb lesz.

Fordított cseresznyés süti

Hozzávalók:

  • 16 dkg finomliszt
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A tetejére:

  • 50 dkg cseresznye
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés ideje: 55 perc

A cseresznyét mosd meg, csepegtesd le, majd magozd ki. Keverd össze a keményítővel, a fahéjjal és a cukorral. Rendezd a gyümölcsöt egy vajjal vastagon kikent, mélyebb serpenyőbe. Minél több cseresznyét raksz bele, annál finomabb lesz.

A tésztához a tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a vajat. Több részletben forgasd hozzá a sütőporral, sóval és kakaóval vegyített lisztet. Ha a tészta sima, öntsd a cseresznye tetejére.

Rakd a sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha beleszúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem lesz ragacsos, a tészta átsült. Amennyiben tapad hozzá massza, süsd még egy kicsit. Várd meg, míg kihűl. Utána fordítsd ki a formából úgy, hogy a cseresznyés rész kerüljön felülre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük