Fantasztikusan omlós fordított barackos süti - Így készül a tarte tatin, a franciák kedvence

A finom fanyar fordított barackos süti felüdít a meleg napokon.

Fantasztikusan omlós fordított barackos süti - Így készül a  tarte tatin, a franciák kedvence
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fordított barackos süti

Hozzávalók 12 szelethez

  • 1 bögre liszt
  • 6 evőkanál hideg vaj
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

Töltelék

  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 sárgabarack
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval, majd add hozzá a kisebb darabokra vágott vajat, és tedd 15 percre a fagyasztóba. Ezután vedd ki, és kézzel morzsold össze, majd add hozzá a tojássárgáját, a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd fél órára a hűtőbe. Ezután egy piteformát vastagon kenj ki vajjal, majd a megmosott, darabokra vágott barackot szépen rendezd el benne. Szórj rá cukrot, vaníliát, és fedd be a kinyújtott pitével. Több helyen szurkáld meg villával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük