Karamellás fordított almatorta - Így készül a tökéletes tarte tatin

Karamellás fordított almatorta - Így készül a tökéletes tarte tatin
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tarte tatin története mesébe illő: Stéphanie Tatin véletlenül fordítva pakolta a tepsibe kedvenc süteménye hozzávalóit. Legnagyobb meglepetésére az így kapott illatos almatorta hihetetlenül finom lett. A fordított süteményt érdemes körtével, barackkal, szilvával is elkészíteni.

Fordított almatorta

Hozzávalók 16 darabhoz

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 cl víz
  • csipet só

Karamellizált almához

  • 18 dkg cukor
  • 4 alma
  • 7 dkg vaj
  • 2,5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a lisztet a sóval, a szobahőmérsékletű vajjal, majd az ujjbegyeiddel morzsold össze. Öntsd hozzá a vizet, és alaposan gyúrd össze. Ha a tészta elválik az edény falától, takard le, és tedd a hűtőbe 10-15 percre.

Addig az almákat mosd meg, hámozd meg, a magházat távolítsd el, és vágd négy részre. A karamellhez egy tűzálló serpenyőben vagy tálban kis lángon olvaszd össze a 18 deka cukrot és a vajat, közben kevergesd. Amikor szép világosbarna, rakd rá rózsa formában az almát, majd szórd meg fahéjjal.

Vedd elő a tésztát a hűtőből, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Igazgasd az almás rétegre, és hintsd meg porcukorral. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 percig. Ha a teteje és a tészta széle megbarnul, kiveheted a sütőből. Határozott mozdulattal borítsd ki a formából úgy, hogy a karamellizált alma legyen felül.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük