Fokhagymás, sült oldalas, ami leomlik a csontról

A zsírosabb, szaftosabb húsok kedvelőinek ezzel a fokhagymás, sült oldalassal biztosan a kedvükbe járhatsz.

fokhagymas-oldalas
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az oldalast sokféleképpen lehet sütni, fűszerezni, szinte mindenki másként készíti. Az biztos, hogy jót tesz neki, ha sütés előtt néhány órán át a hűtőben pihenteted, hogy még finomabb legyen, jobban átjárják az ízek és az illatok. Ha marad belőle, másnap főzelékkel is kínálhatod. 

Fokhagymás, sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg oldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast öblítsd le, ha szükséges, a fehér, kemény hártyát távolítsd el. Így könnyebben megpuhul. Ha a hentes nem darabolta fel, éles késsel vagdosd el a húst. Sózd és borsozd be ízlés szerint, majd rakd kevés zsírral kikent tepsibe. Tedd rá és köré a fokhagymát, valamint a rozmaringot. Ha van időd, pihentesd néhány órán át a hűtőben.

Önts alá két deci vizet, és fedd le fóliával. Süsd körülbelül egy-másfél órán át 170 fokon. Közben többször forgasd meg, és locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Ha a fokhagymás húsokat szereted, ezt a sült csirkét se hagyd ki! Az apró gerezdek a sütőben édeskéssé válnak.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük