Fokhagymás sajttal töltött rántott hús ropogós bundában

Kicsit átalakul a rántott hús: fokhagymás krémsajttal töltve még ízletesebb.

Fokhagymás sajttal töltött rántott hús ropogós bundában
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te is szívesen készítesz különféle töltött, göngyölt, rántott fogásokat, akkor ezt feltétlenül kóstold meg! A zöldfűszeres, fokhagymás krémsajt minden húst feldob. Csirkemellel éppolyan finom, mint karajjal. Még az igazi ínyencek elégedettek lesznek, ha megkóstolják ezt a rántott fogást.

Fokhagymás sajtos rántott hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 25 dkg krémsajt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot keverd össze a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal. A csirkemelleket mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és egy éles késsel nyisd szét, mint egy könyvet. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Kend rá a krémsajtot, majd hajtsd össze. Ha biztosra akarsz menni, tűzd meg hústűvel.
 

Panírozd be a húst, tehát forgasd meg először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. A felesleges panírt rázd le róla. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és rakd bele a bundázott húst. Süsd minden oldalát aranybarnára közepes lángon körülbelül három-három perc alatt. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük