Ropogós fokhagymás röszti: sokkal jobb, mint a sima
A fokhagymás röszti az egyik legjobb köret, főleg szaftos húsokhoz kínáld!

Ropogós fokhagymás röszti: sokkal jobb, mint a sima
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rösztit rengeteg módon készítik, egyes helyeken nyers, máshol főtt burgonyából. Vannak, akik ki nem hagynák belőle a szalonnát, mások a fokhagymás variációra esküsznek. Ha ezt a receptet követed, biztosan nem fogsz csalódni. Formázhatsz a masszából tallérokat, háromszögeket vagy akár nagy krumplipalacsintákat.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg annyi vízben, amennyi lepi. Várd meg, míg kihűl, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Rakd hozzá a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd az egészet jól keverd össze. Akkor jó, ha kicsit összeáll. Amennyiben szükséges, adj még hozzá lisztet.
 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd kanalazz bele a masszából egy-két evőkanálnyit, és kicsit lapogasd el. Amikor az alja már szép piros, óvatosan fordítsd meg. Süsd a másik oldalát is ropogósra. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. Tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló