Egyszerű, fokhagymás házi majonéz: ebben nincs semmi tartósítószer
A fokhagymás majonéz sokkal pikánsabb, mint a bolti, és az állaga is tökéletes.

Egyszerű, fokhagymás házi majonéz: ebben nincs semmi tartósítószer
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobd fel a krumplikat, sülteket, halakat, szendvicseket házi készítésű, fokhagymás majonézzel! Nem tart sokáig elkészíteni az egyik legnépszerűbb szószt. A tökéletes állag egyik titka, hogy az olajat több részletben, először csak cseppenként keverd hozzá. Egy hétnél ne tárold tovább a hűtőben.

Hozzávalók:

  • 4 dl étolaj
  • 4 db tojássárga
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A friss, nagyobb méretű tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd félre, ezúttal nem lesz rá szükséged. A sárgáját keverd ki jó alaposan a cukorral, a megtisztított, zúzott fokhagymával, a mustárral, a sóval és a borssal.
 

Ha már krémes, mehet hozzá több részletben az olaj. Először szinte cseppenként rakd hozzá, utána pedig egyszerre csak annyit, amennyit a massza felvesz. Lelkesen kevergesd, különben kicsapódhat a tojássárga, és akkor nem lesz krémes a majonéz. Végül rakd hozzá a citrom levét. Amikor már elég sűrű, kóstold meg. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.

Blog.hu ajánló