Fokhagymás csirkemell szezámmagos bundában: így még finomabb a rántott hús
A szezámmagos bundában sült fokhagymás csirkemell igazi újdonság lehet a hétvégi menüben.
A gyerekek és a felnőttek nagy kedvencét, a rántott csirkemellet egyszerűen feldobhatod, ha panírozáskor a zsemlemorzsához egy evőkanál szezámmagot is keversz. Még finomabb ízt ad a húsnak, ha fokhagymás tejben pácolod néhány órát. A szükséges tojásmennyiség attól függ, mekkorát használsz: a kis méretűből több kell, a nagyból kevesebb.
Fokhagymás csirkemell szezámmagos bundában
Hozzávalók
- 70 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 1 evőkanál szezámmag
- 3 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, és dörzsöld be sóval, borssal. Fokhagymanyomóval zúzd össze a fokhagymagerezdeket, keverd el a tejjel, tedd bele a csirkét, és a hűtőben hagyd állni legalább két órát.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A húst forgasd először lisztbe, utána a villával felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába. Tedd a szeleteket egy tányérba.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat. Ha már elég forró, tehát a beledobott kis panír sisteregve feljön a tetejére, helyezd bele a húsokat, és oldalankét négy-négy perc alatt közepes lángon süsd meg ropogósra. Papírtörlővel kibélelt tálcán itasd le róluk az olajat, és tálalásig fedd le alufóliával.
A rántott húst kínálhatod ropogósra sült édesburgonyával is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept