Isteni florentin tallérok: mártsd a Mikulástól kapott, maradék csokiba
A csokival bevont, ragacsos firenzei tallér az olaszok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje.
Ha maradt a mikuláscsomagból mogyoró, aszalt gyümölcs és csoki, akkor már csak néhány könnyen beszerezhető hozzávalóra lesz szükséged, hogy elkészítsd a csábító florentin, azaz firenzei tallérokat. Bármilyen magvat, aszalványt tehetsz hozzá. Celofánba csomagolva, színes szalaggal átkötve tökéletes gasztroajándék is lehet.
Florentin tallérok
Hozzávalók
- 20 dkg étcsoki
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 6 dkg aszalt, kandírozott gyümölcs
- 6 dkg mandula
- 6 dkg mogyoró
- 2 evőkanál méz
- 1.5 dl habtejszín
- 2 teáskanál liszt
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Öntsd egy lábosba a tejszínt, add hozzá a vajat, a mézet és a cukrot. Kezdd melegíteni, majd kevergetve főzd addig, amíg aranyszínű nem lesz. Ez körülbelül három-öt perc. Tedd hozzá az aprított aszalványokat, a magvakat, végül pedig a fahéjjal vegyített lisztet. Húzd le a tűzről, és kevergesd még kicsit.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanállal halmozz rá kis kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Kicsit lapogasd el, tedd a forró sütőbe, és 180 fokon süsd nyolc percig. Vedd ki a sütőből, majd hűtsd ki a tallérokat teljesen. Az étcsokit olvaszd fel, majd mártsd bele a sütik alját. A tallérokat hagyd a sütőpapíron megszáradni. Pár hétig eláll.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept