A magyar fish and chips
Jobb lesz, mint amit a Balatonon ettél
Az angolok kedvenc gyorsétele, a fish and chips sokkal finomabb, ha harcsából készíted.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A balatoni fish and chips nyerte az idén először kiosztott az Év strandétele-díjat. Íme, a pofonegyszerű, otthoni változat. Ha stílusos akarsz lenni, kínáld papírtölcsérből. Ne feledkezz meg a citromról és a majonézről se!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg harcsafilé
  • 6 nagyobb krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl sör
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál hagymapor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben keverd össze elektromos habverővel a tojást, a lisztet, a sütőport, a sót, a hagymaport, majd öntsd hozzá a sört. Akkor jó, ha palacsintatészta állagú masszát kapsz. Ha túl sűrű, további sörrel vagy szódával hígíthatod, ha túl lágy, folyós, tégy még bele lisztet. Majd 30 percre rakd a hűtőbe.

A halat vágd kisebb szeletekre, töröld át papírral, hogy sehol ne maradjon vizes, és forgasd bele jól a sörös masszába. Forrósíts olajat, és a szeletek mindkét oldalát süsd öt-hat percig, a lényeg, hogy szép aranybarna színük legyen. Szedd ki a halakat, és csöpögtesd le róluk az olajat.

A krumplit hámozd meg, és vágd vékony, gusztusos szeletekre. Sütés előtt törölgesd át papírtörlővel. Bő, forró olajban négy-öt percig süsd. Még azelőtt szedd ki, hogy elkezdene szép színt kapni, majd hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt közvetlenül ismét tedd a szeleteket forró olajba, és most már süsd szép pirosra őket. Ha kétszer sütöd a krumplit, sokkal ropogósabb és ízletesebb lesz. 
 

Blog.hu ajánló