A tökéletes finomfőzelék receptje
Tényleg így a legjobb!
A jó finomfőzelék sűrű, zöldségekben gazdag, és lehetőleg minél kevesebb liszttel készül.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan a menzákon régebben mindent elkövettek, hogy az ember egy életre megutálja a finomfőzeléket, mégis meglehetősen népszerű ez a fogás, aminek egy komoly oka van: jól készítve az egyik legfinomabb főzelék.

Sült virslivel, tükörtojással, illetve fűszeres főtt vagy sült hússal a legfinomabb!

Finomfőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 3-4 evőkanálnyi liszt
  • 1 közepes fej karalábé
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi fehérbors
  • só, frissen őrölt bors
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg jó alaposan, majd a répát és a karalábét vágd közel azonos méretű darabokra. A vajból hevíts egy keveset - körülbelül az ötödét - serpenyőben, egy kicsit párold meg rajta a borsót, a répát és a karalábét, majd öntsd fel az egészet három deci vízzel. Sózd, borsozd, majd fedd le és főzd puhára a zöldségeket. 

Amíg puhulnak, addig készíts egy besamelmártást! A maradék vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, majd ha elkezd habzani, add hozzá a tejet, és keverd csomómentesre.

Add hozzá a fehér borsot, és addig kevergesd, amíg egy közepesen sűrű masszát nem kapsz. Ha ezzel megvagy, és a zöldségek is megpuhultak, add hozzájuk a mártást, tépkedj bele friss petrezselymet, kóstold meg, ha szükséges fűszerezd utólag, és már fogyaszthatod is.

Zamatos zöldségkrémek

Ha valamilyen ízletes mártogatóst készítenél, illetve valamit kennél a pirítósra, ezek közül válassz!

Blog.hu ajánló