A tökéletes finomfőzelék receptje

Ezt még a gyerekek is megeszik

Ha eddig meg sem akartad kóstolni a finomfőzeléket, most megváltozik a véleményed.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A finomfőzeléket mirelit zöldségekből is elkészítheted. Ha szereted a krémesebb állagot, adj hozzá tejszínt. Sült hússal, virslivel és tojással is nagyon finom. Ráadásul gyorsan végzel vele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dl tej
  • 5 szál petrezselyem
  • 3 sárgarépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 karalábé
  • 1 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • cukor
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, majd a krumplit, a répát és a karalábét kockázd fel. Tedd őket egy lábosba a hagymával együtt, önts rájuk annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Sózd meg, és közepes lángon 10-15 percig főzd. Ha a zöldségek félig megpuhultak, mehet hozzá a borsó is. Főzd újabb tíz percig.

Ha minden puha, hagyj egy deci vizet a zöldségeken, a többit öntsd le. Adj hozzá három deci tejet. A maradék tejhez tégy lisztet, dolgozd csomómentesre, majd öntsd a főzelékhez. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A petrezselymet vágd apróra, és szórd a lábosba. Ízlés szerint sózd, borsozd, kevés cukrot is adhatsz hozzá. Ha egy-kettőt rottyan, le is veheted a tűzről.