4 hipergyors rakottas

Ha nincs sok időd főzni, de tartalmas és finom ételt szeretnél az asztalra tenni, akkor a legjobb mindig egy finom rakottas. Változatos, és mindenki szereti.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott tarhonya

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarhonya
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 db főtt tojás
  • 2 pár virsli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 dl olaj
  • pirospaprika
  • bors

A tarhonyát kevés olajban pirítsd aranysárgára, és dupla mennyiségű forró vízzel öntsd fel. Fedő alatt, takarékon párold puhára.

Az apróra vágott hagymát kis olajban fonnyaszd meg, pirospaprikával szórd meg, tedd bele a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sózd, borsozd - lecsót készítesz belőle. Amikor elkészült, keverd bele a tejfölt. A virslit karikázd fel. Kivajazott tűzálló tál aljára terítsd a tarhonya 1/3-át, tedd rá a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét és a virsli felét, aztán megint a tarhonya, lecsó, tojás, virsli, végül tarhonya. A tetejét locsold le a tejfölös lével, hints rá reszelt sajtot, és jól süsd át.

Rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg cukkíni
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg gomba
  • csipet gyömbér
  • csipet bazsalikom
  • 5 dl húsleves, lehet kockából is
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt

A kivajazott tepsibe rakd rétegezve a zöldségeket, a lényeg, hogy minden kicsit vastagabb legyen a megszokottnál. A fűszerekkel jól fűszerezd be a tetejét, jól öntsd nyakon a húslevessel, majd szórd rá a sajtot. Sütőben süsd szép pirosra.

Sajtos-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 4 evőkanál só
  • bors
  • 40 dkg orsótészta
  • 20 dkg mozzarella

A paradicsomot dobd 2 percre forró, majd hideg vízbe, hámozd meg, aprózd fel, és turmixold péppé. A gombát szeleteld fel, a paprikát vágd apró kockákra, a hagymát finomra, a bazsalikomot pedig vágd vékony csíkokra. Forrósíts fel 3 evőkanál olajat, add hozzá a hagymát, az áttört fokhagymát, a paradicsompépet, a vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózd, borsozd, és forrald fel. 5 perc múlva tedd bele a gombát, 10 perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet párold puhára. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. 4 liter enyhén sós vízben főzd ki a tésztát, majd szűrd le, és forgasd bele a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék olajjal kenj ki egy sütőedényt, simítsd bele a tésztát, a tetejét fedd be a vékony szeletekre vágott mozzarellával, és addig süsd, amíg a sajt egy kissé megpirul. A bazsalikombóbitával díszítsd, és a sütőedényben tálald. Igazán csak frissen jó.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Rakott krumpli babbal, tejjel és parmezánnal

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • 1 doboz babkonzerv, a leve nélkül
  • újhagyma
  • 1,25 dl tej
  • reszelt parmezán

Melegítsd be a sütőt. Egy közepes, kivajazott jénaiban vagy hasonló edényben rétegezd a krumplit, a hagymát és a babot, sózd meg. Öntsd rá a tejet, és szórd meg a parmezánnal. Tedd be a sütőbe, és addig süsd, amíg a krumpli megpuhul, ez körülbelül 25-35 perc. A huszadik perc után 5 percenként szurkáld meg, és egyszercsak jó lesz.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük