Félórás rétesek

Olyan, mint az igazi

A házi rétestészta elkészítése elég bonyolult, de, hogy te se maradj rétes nélkül, próbáld ki pofonegyszerű receptjeinket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már láttad, hogyan készül a hipervékony rétestészta, tudhatod, hogy nem éppen a legkönnyebben elkészíthető alapanyagokhoz tartozik. Azonban jó hírünk van, a boltokban található, csomagolt réteslap is ugyanúgy megteszi, mint az eredeti.

Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így aztán nagyon gyorsan elkészítheted a régi kedvenceket, amiket még a nagyi is megirigyelne. A réteslapot tiszta konyharuhára fektesd, itt kend meg a töltelékkel, majd hajtsd be kézzel a tetejét, utána pedig a konyharuhát megemelve tekerd fel.

Almás-diós rétes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag réteslap
  • olaj
  • fahéj

Az almát reszeld le, majd szórd meg fahéjjal, és hagyd állni. Alaposan nyomkodd ki, majd keverd össze a ledarált dióval és a cukorral. A kicsomagolt tésztát oszd két részre, és a félbe vett tölteléket halmozd a közepükre. Tekerd fel, a két végét hajtogasd be, és kend meg olajjal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Meggyes-mákos rétes

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 25 dkg mák
  • 4 evőkanálnyi összetört babapiskóta
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag réteslap
  • 1 citrom reszelt héja
  • olaj
  • fahéj

Egy konyharuhát nedvesíts be, majd óvatosan hajtogass ki rajta két-három réteslapot. Kend meg a legfelső tetejét pici olajjal, majd szórd meg cukorral, babapiskótával és ízlésed szerint fahéjjal.

A tejet forrald fel, és keverd össze a mákkal, a lereszelt citromhéjjal és a barnacukorral. Kend a masszát a réteslapok közepére. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórd rá, illetve a maradék cukrot is. Óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele. Előmelegített sütőben nagyjából 20-25 perc alatt süsd meg.

Túrós rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag réteslap

A mazsolát öt percre áztasd vízbe. A túrót egy villával törd össze, keverd hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a megduzzadt mazsolát. A kész réteslapot vedd kétfelé, és fektesd egy nedves konyharuhára. Kend meg vékonyan olajjal, és a kétfelé szedett túrós masszát halmozd a két adag tésztára. Tekerd fel, majd kend meg olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd bele, és előmelegített sütőben süsd készre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Káposztás rétes

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl olaj
  • pici barnacukor
  • bors

A káposztát mosd meg, majd reszeld le. Keverd össze sóval, borssal és egy kis barnacukorral, majd az olajon pirítsd meg egy kicsit. A réteslapot vedd kétfelé, majd mindkét rész közepére tegyél a káposztából. Tekerd fel, majd olajozd meg. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük