Fél órás sült hús fokhagymával és bazsalikommal

Egyszerű hozzávalók, nagyszerű ízek: omlós marhasült mediterrán fűszerekkel kiegészítve.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű és nagyon finom fogásról van szó, melyhez nem kell sok alapanyag, az a néhány viszont fantasztikus ízt eredményez.

Készítheted véresen, akkor csak egy-két percig kell sütni a húst, de ha jól átsütve szereted, akkor süsd 4-5 percig.

Sült hús fokhagymával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány marhahús
  • 3 nagy hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • bazsalikom levelek

Elkészítés ideje:

20-25 perc.

Elkészítés menete:

A húst vágd körülbelül fél cm széles, félujjnyi hosszú csíkokra. A hagymákat tisztítsd meg, a vöröshagymát szeleteld fel,a fokhagyma gerezdeket felezd el. Egy serpenyőben melegíts vajat, és a húst süsd aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Az elkészült darabokat szedd ki, és tedd félre, majd tedd a hagymákat. Előbb pirítsd meg a fokhagymát, majd aztán dobd rá a vöröset, végül fonnyaszd meg a bazsalikomleveleket. Ha megpirultak tedd vissza a húst, forgasd össze az egészet óvatosan, és már tálalhatod is.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük