Egyszerű házi szörp feketeszederből, amit nem kell főzni - Nagyon zamatos lesz
Ha a feketeszederből készült szörpöt hidegen teszed el, több vitamin marad benne, és sokkal finomabb lesz.

Egyszerű házi szörp feketeszederből, amit nem kell főzni - Nagyon zamatos lesz
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szederszörp ásványvízzel, szódával hígítva remek hűsítő, de feldobhatod vele a limonádékat, a teákat és a koktélokat is. A szörphöz lehetőleg nagyon érett szedret válogass. Ha ezzel a módszerrel teszed el, évekig eláll, és még akkor is olyan lesz, mintha frissen szedted volna a gyümölcsöt.

Hozzávalók:

  • 1 kg szeder
  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál citromsav
  • 1 teáskanál nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A szedret folyóvíz alatt alaposan mosd meg, válogasd át, majd pépesítsd botmixerrel vagy krumplinyomóval. Öntsd hozzá a vizet, rakd hozzá a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Takard le, és hagyd állni egy napig. Ezt követően pelenkán vagy gézen csepegtesd le, majd addig passzírozd, amíg szinte csak a magok maradnak a szűrőben. Keverd hozzá a cukrot, majd pihentesd még egy-két napig - néha kevergesd meg.

Az üvegeket alaposan mosd ki, és sterilizáld mikróban vagy sütőben. Töltsd meg mindegyiket szederszörppel. A legegyszerűbb, ha tölcséren keresztül öntöd az üvegbe a levet, majd légmentesen zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.

Blog.hu ajánló