Fehér csokis házi süti karamellel
Az utolsó morzsáig elfogy
A fehér csokis házi süti tésztája fantasztikusan szaftos lesz. Főleg, ha nem sajnálod belőle a krémet.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a fehér csokis házi sütit a tetejére csorgatott vajkaramell teszi még kívánatosabbá. Képtelenség abbahagyni, pedig nem kalóriaszegény édesség. Kard Éva receptjét már most hétvégén próbáld ki.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 18 dkg mogyoróvaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csoki
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • csipet só

Mascarponekrém hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Vajkaramell hozzávalói

  • 10 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral. A fehér csokit vágd apróra. Tedd egy tálba a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, és keverd simára. Add hozzá a tojást, szitáld hozzá a sütőporos lisztet. Ha homogén, következhet a csoki, majd egy keverőkanállal forgasd össze az egészet. A tepsit béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el.

Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 25-30 percig. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, pont jó lesz az állaga. Vedd ki a sütőből, és a tepsiben hagyd langyosra hűlni. Majd emeld ki a papírral együtt egy rácsra, és hűtsd ki teljesen.

A krémhez a mascarponét keverd simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és dolgozd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a teljesen kihűlt tésztára, és tedd a hűtőbe addig, amíg a karamellt elkészíted.

Rakd egy serpenyőbe a cukrot, add hozzá a vizet, és állandóan kevergetve olvaszd össze, azaz karamellizáld. Ha szép világosbarna, húzd le a tűzről, add hozzá a vajat, és keverd simára. Utána tedd vissza, óvatosan öntsd hozzá a tejszínt, és kevergetve addig főzd addig, amíg besűrűsödik. Hűtsd néhány percig, majd vedd ki a hűtőből a süteményt. Ízlés szerint csorgasd rá a karamellt, szeleteld fel, és úgy kínáld.

Blog.hu ajánló