Fehér forró csokoládé - Nemcsak finom, de nagyon jól is néz ki
Hideg, téli napokon nincs jobb, mint bekuckózni a fehér forró csokoládéval.

Fehér forró csokoládé - Nemcsak finom, de nagyon jól is néz ki
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fehér forró csokoládé kevésbé elterjedt, mint a klasszikus, mégis érdemes kipróbálnod, rajongani fogsz érte. Tarts észben pár trükköt a főzéskor, és minőségi alapanyagokkal dolgozz a kívánt íz elérése érdekében. Ezerféle kísérővel kísérletezhetsz a tejszínhabtól a mályvacukorig, ráadásul így garantáltan nem fogod megunni a forró csokizást télen. Fehér forró csokoládéra fel!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 dl tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

Először vágd ketté a vaníliarudat, és válaszd szét a tejszínt három és két decis adagokra. A tejet tedd fel melegedni a három deci tejszínnel, és ügyelj arra, hogy ne forrjon fel. Lassan kevergesd, hogy ne égjen oda. Közben a csokoládét kockázd fel, és vízgőz fölött olvaszd fel. Fakanállal segíts rá, hogy a kevergetéssel gyorsabban megolvadjon.
 

A meleg tejszínt öntsd a csokihoz, és lassú kevergetéssel dolgozd krémesre. Ha így is túl sűrű marad, önts hozzá egy kis meleg tejet. A maradék két deci tejszínt verd keményre géppel vagy kézzel. Ezzel koronázhatod meg az elkészült forró csokit, végül szórd meg a tetejét fahéjjal. Ínyencek mályvacukrot vagy csokidarát is pottyanthatnak a tetejére.

Blog.hu ajánló