Isteni répatorta a legfinomabb tésztából: fehér csokis krém kerül a lapok közé

A répatorta már húsvéti hangulatban készül: most készítsd fehér csokis krémmel!

Fehér csokis répatorta

A répatorta hamisítatlan tavaszi süti, amely egyre több családban elmaradhatatlan a húsvéti asztalról. A habkönnyű tortalapok tésztájába érdemes valamilyen gyümölcsöt keverni. A lapokat mascarponealapú krémmel szokták összeragasztani, amely még finomabb lesz, ha olvasztott fehér csokit is forgatsz hozzá.

Fehér csokis répatorta

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg ananászkonzerv
  • 4 tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csoki
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olajat, a citrom reszelt héját és a lecsepegtetett, feldarabolt ananászkonzervet. A répát hámozd meg, reszeld le, és ezt is add a tojáshoz. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, a durvára vágott dióval és a fahéjjal.

 

Több részletben adagold a cukros tojássárgához, végül forgasd hozzá a tojáshabot is. Egyengesd el egy 26 centis tortaformában, és 180 fokon 45 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni. 

 

A krémhez hűtsd be a tejszínt. A csokit olvaszd fel. A hideg tejszínt verd habbá, majd amikor már jó az állaga, add hozzá a habfixálót, és ezzel is keverd össze. Így jó kemény lesz. A mascarponét keverd össze az olvasztott csokival, majd forgasd az egészet a tejszínhabhoz. A kihűlt tortalapot vágd félbe. Kend meg az egyik lapot a krémmel, tedd a tetejére a másik lapot, és vond be a krémmel a süti tetejét és oldalát is. Tedd a hűtőbe, és másnap szeleteld.

Hasonló ízvilággal kekszeket is készíthetsz: ezek a kis répás darabok gluténmentesek is.

Isteni répás keksz zablisztből: gluténmentes húsvéti desszert

Ez a keksz a répatorta egyszerűbb, elcsomagolható változata, ízben pedig kicsit sem különbözik nagy testvérétől.

Elolvasom

Kép: bhofack2 / Getty Images

Ezt is szeretjük