Ínycsiklandó fahéjas almafelfújt

Isteni recept a nagyitól

Ilyen finom almafelfújtat még nem ettél! Pofonegyszerű és gyors desszert hétköznapokra.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legjobb almás édesség. A szikkadt zsemle sütés közben magába szívja a tojásos-cukros keveréket, ettől kellően szaftos lesz. Az almafelfújt tetejére kerülő hab pedig szép aranybarnára pirul, de egyáltalán nem szárad ki, ha Kard Éva receptje szerint jársz el.

Fahéjas almafelfújt

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 alma
  • 2 szikkadt zsemle
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, majd távolítsd el a magházat, és szeleteld vékonyra. A zsemlét szintén vágd fel, és rakd ki vele a sütőforma alját. A tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután a felét öntsd a zsemleszeletek tetejére, majd rakj le egy vagy két sor almát. Szórd meg mazsolával, és öntsd rá a maradék tojásos-cukros masszát. A fehérjét verd a kristálycukorral kemény habbá, és kanalazd a süti tetejére. 

Helyezd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süsd készre. Amikor a hab szép színt kap, takard le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon. A sütőből kivéve hagyd az almafelfújtat egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórd meg porcukorral, és felszeletelve kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük