Fahéjas, sült, töltött alma - Egyszerű és egészséges desszert hideg napokra
Ha szereted a meleg édességeket, nem kérdés, hogy a fahéjas, töltött almát el kell készítened.

Fahéjas, sült, töltött alma - Egyszerű és egészséges desszert hideg napokra
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült, töltött alma már a téli ünnepek hangulatát idézi, tele van karácsonyi kedvencekkel, dióval, fahéjjal, szegfűszeggel. Nem kell vele sokat dolgozni, mégis nagyon finom. Ez a mennyei édesség a karácsonyi asztalon is tuti befutó lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db alma
  • 8 dkg dió
  • 5 dkg vaj
  • 4 teáskanál méz
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Mindegyiknek szedd ki a belsejét, de arra vigyázz, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Sorakoztasd az almákat egy közepes nagyságú, tűzálló edénybe.
 

A töltelékhez a diót vágd apróra, és keverd össze a mézzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vanília kikapart belsejével, majd töltsd az almába. Rakj mindegyikre egy kis darabka vajat, és tedd vissza a gyümölcs tetejét. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Az utolsó öt percre szedd le az almák tetejét.

Blog.hu ajánló