Fahéjas, sült, töltött alma - Egyszerű és egészséges desszert hideg napokra
Ha szereted a meleg édességeket, nem kérdés, hogy a fahéjas, töltött almát el kell készítened.
A sült, töltött alma már a téli ünnepek hangulatát idézi, tele van karácsonyi kedvencekkel, dióval, fahéjjal, szegfűszeggel. Nem kell vele sokat dolgozni, mégis nagyon finom. Ez a mennyei édesség a karácsonyi asztalon is tuti befutó lehet.
Fahéjas töltött alma
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db alma
- 8 dkg dió
- 5 dkg vaj
- 4 teáskanál méz
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 evőkanál mazsola
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 0.5 rúd vanília
Elkészítés:
Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Mindegyiknek szedd ki a belsejét, de arra vigyázz, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Sorakoztasd az almákat egy közepes nagyságú, tűzálló edénybe.
A töltelékhez a diót vágd apróra, és keverd össze a mézzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vanília kikapart belsejével, majd töltsd az almába. Rakj mindegyikre egy kis darabka vajat, és tedd vissza a gyümölcs tetejét. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Az utolsó öt percre szedd le az almák tetejét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept