Házi fahéjas szilvás gombóc - Soha többé nem akarsz mirelitet készíteni
Nemcsak a nagyi tud tökéletes szilvás gombócot főzni, ezzel a recepttel neked is sikerülni fog.

Házi fahéjas szilvás gombóc - Soha többé nem akarsz mirelitet készíteni
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilvás gombóc népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy több mesében, filmben és színdarabban is megelevenedik. Az is tény, hogy szinte minden háziasszonynak megvan hozzá a bevált receptje. Ha neked még nincs, esetleg a legutóbbi próbálkozásod nem lett tökéletes, vagy szívesen kísérleteznél, próbáld ki ezt a már sokszor bizonyított variációt. A gombócokat fahéjas porcukorral megszórva kínáld.

Hozzávalók 20 darabhoz:

A tésztához

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 20 szem szilva
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál zsír

A bundához

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában, majd pucold meg, és még melegen törd meg. Dolgozd hozzá a zsírt, a tojást és a sót, majd több részletben add hozzá a lisztet. Annyit keverj hozzá, amennyit felvesz. Fontos, hogy a tészta rugalmas legyen, könnyen tudj vele bánni. Nyújtsd ki fél centi vastagra, majd vágd fel 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik közepébe tegyél egy szem szilvát, amibe a mag helyére tölts kevés fahéjjal összekevert cukrot. A négyszögek sarkait fogd össze, és formálj gombócokat. Ügyelj arra, hogy ne szakadjon szét a tészta, különben lyukas lesz a gombóc.
 

A bundához a zsemlemorzsát kevés olajon pirítsd meg. Közben kevergesd, mert nagyon könnyen odaég. Egy fazékban forralj enyhén sós vizet. Ha lobog, rakd bele a gombócokat, és mérsékeld a hőfokot. Egyszerre csak annyi tésztát főzz, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Ha a gombóc feljön a víz tetejére, hagyd még két-három percig főni, majd szűrd le, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában.

Blog.hu ajánló