Fahéjas cukorba mártott, ropogós perecek

El sem hiszed, milyen könnyű elkészíteni

Az illatos, édes fahéjas pereccel a tényleges munka nincs fél óra.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha eddig azt hitted, hogy házi perecet készíteni strapás, kihívásokkal teli feladat, most nagyon meglepődsz. További érdekesség, hogy a fahéjas perecet előbb főzni kell, majd sütni. Akit megkínálsz vele, rögtön elkéri a receptet.

Fahéjas perec

Hozzávalók 16 darabhoz

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 3 és 1/2 dl langyos víz
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 2 teáskanál méz
  • 1/2 teáskanál só

Főzéshez

  • 1 l víz
  • 2 evőkanál szódabikarbóna

Forgatáshoz

  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a meleg vizet és az élesztőt, majd hagyd állni öt percig. Ezt követően add hozzá a mézet és a sót. Fokozatosan forgasd hozzá a lisztet. Kézzel vagy a habverő dagasztókarjával jól dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha sima és rugalmas. Ezt géppel körülbelül három-öt perc alatt eléred.

Formázz a tésztából egy cipót, és tedd enyhén lisztezett felületre. Egy éles késsel vágd négy részre, utána mindegyik darabot negyedeld tovább. Gyúrj kis gombócokat. Sodord őket a kezeddel hosszú, vékony rudakká, és formázz belőlük pereceket. A végeket jól nyomkodd össze.

Forrald fel a vizet, dobd hozzá a szódabikarbónát, és rakd bele a pereceket körülbelül 10-20 másodpercre. Egy merőkanállal vagy eldobható kesztyűvel óvatosan szedd ki őket. Fektesd mindegyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még 20-30 percig. Ez követően tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára körülbelül 12 perc alatt. Hagyd a tésztát a rácson kihűlni. Végül a vajat olvaszd fel, kend le vele a pereceket, és forgasd mindegyiket a fahéjas cukorba.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük