Fahéjas cukorba mártott, ropogós perecek
Az illatos, édes fahéjas pereccel a tényleges munka nincs fél óra.
Ha eddig azt hitted, hogy házi perecet készíteni strapás, kihívásokkal teli feladat, most nagyon meglepődsz. További érdekesség, hogy a fahéjas perecet előbb főzni kell, majd sütni. Akit megkínálsz vele, rögtön elkéri a receptet.
Fahéjas perec
Hozzávalók 16 darabhoz
Tésztához
- 60 dkg liszt
- 3 és 1/2 dl langyos víz
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 2 teáskanál méz
- 1/2 teáskanál só
Főzéshez
- 1 l víz
- 2 evőkanál szódabikarbóna
Forgatáshoz
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a meleg vizet és az élesztőt, majd hagyd állni öt percig. Ezt követően add hozzá a mézet és a sót. Fokozatosan forgasd hozzá a lisztet. Kézzel vagy a habverő dagasztókarjával jól dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha sima és rugalmas. Ezt géppel körülbelül három-öt perc alatt eléred.
Formázz a tésztából egy cipót, és tedd enyhén lisztezett felületre. Egy éles késsel vágd négy részre, utána mindegyik darabot negyedeld tovább. Gyúrj kis gombócokat. Sodord őket a kezeddel hosszú, vékony rudakká, és formázz belőlük pereceket. A végeket jól nyomkodd össze.
Forrald fel a vizet, dobd hozzá a szódabikarbónát, és rakd bele a pereceket körülbelül 10-20 másodpercre. Egy merőkanállal vagy eldobható kesztyűvel óvatosan szedd ki őket. Fektesd mindegyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még 20-30 percig. Ez követően tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára körülbelül 12 perc alatt. Hagyd a tésztát a rácson kihűlni. Végül a vajat olvaszd fel, kend le vele a pereceket, és forgasd mindegyiket a fahéjas cukorba.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept