Fahéjas cukorba mártott, ropogós perecek

El sem hiszed, milyen könnyű elkészíteni

Az illatos, édes fahéjas pereccel a tényleges munka nincs fél óra.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

10 éve ciki volt, most újra divatos: így hordd a szabadidőruhát! »

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig azt hitted, hogy házi perecet készíteni strapás, kihívásokkal teli feladat, most nagyon meglepődsz. További érdekesség, hogy a fahéjas perecet előbb főzni kell, majd sütni. Akit megkínálsz vele, rögtön elkéri a receptet.

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tésztához
  • 60 dkg liszt
  • 3 és 1/2 dl langyos víz
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 2 teáskanál méz
  • 1/2 teáskanál só
Főzéshez
  • 1 l víz
  • 2 evőkanál szódabikarbóna
Forgatáshoz
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a meleg vizet és az élesztőt, majd hagyd állni öt percig. Ezt követően add hozzá a mézet és a sót. Fokozatosan forgasd hozzá a lisztet. Kézzel vagy a habverő dagasztókarjával jól dolgozd össze a tésztát. Akkor jó, ha sima és rugalmas. Ezt géppel körülbelül három-öt perc alatt eléred.

Formázz a tésztából egy cipót, és tedd enyhén lisztezett felületre. Egy éles késsel vágd négy részre, utána mindegyik darabot negyedeld tovább. Gyúrj kis gombócokat. Sodord őket a kezeddel hosszú, vékony rudakká, és formázz belőlük pereceket. A végeket jól nyomkodd össze.

Forrald fel a vizet, dobd hozzá a szódabikarbónát, és rakd bele a pereceket körülbelül 10-20 másodpercre. Egy merőkanállal vagy eldobható kesztyűvel óvatosan szedd ki őket. Fektesd mindegyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még 20-30 percig. Ez követően tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára körülbelül 12 perc alatt. Hagyd a tésztát a rácson kihűlni. Végül a vajat olvaszd fel, kend le vele a pereceket, és forgasd mindegyiket a fahéjas cukorba.