Édes, fűszeres fahéjas csigák kelt tésztából: ezt az egész család imádni fogja
A friss, még meleg fahéjas csiga a ropogós cukros-fahéjas kéreggel felülmúlhatatlan.

Édes, fűszeres fahéjas csigák kelt tésztából: ezt az egész család imádni fogja
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelt tésztából készülő fahéjas csiga igazi kényeztetés az egész családnak. Belül puha, kívül ropogós, ha cukormázzal is leborítod, tényleg ellenállhatatlan lesz. Ez a recept már sokszor bizonyított, te sem fogsz benne csalódni. Örömmel csomagolsz majd belőle tízóraira. 

Hozzávalók 20 darabhoz:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 3 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál barna cukor

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakj bele egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jól megemelkedik és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Rakd hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgát, majd öntsd hozzá a felfutott élesztőt, és kezdd dagasztani. Ezt a műveletet végezheted géppel is, hogy hamarabb végezz. Közben a tejet több részletben öntsd a tésztához. Annyit adj hozzá, amennyit felvesz. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Amikor már elválik a kezedtől és az edény falától, takard le, majd melegen helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.
 

Pihentetést követően a tésztát borítsd lisztezett deszkára, kicsit gyúrd át, és oszd ketté. Nyújtsd körülbelül 30x40 centis lapokká, majd kend meg az olvasztott vaj és a fahéj keverékével, valamint a cukorral. Tekerd fel, és vágd körülbelül két és fél centis szeletekre. A csigákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejét felvert tojással, és keleszd még 20 percig. Süsd pirosra 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt.

Blog.hu ajánló