Pillekönnyű fahéjas csigák
A finom fahéjas csigák méltó riválisai a nagy kedvenc kakaósnak. Ezek másnapra is puhák maradnak.
A házi péksütinek nincs párja. Desszertnek, kávé, tej mellé reggelire is kínálhatsz fahéjas csigákat. Tetszés szerint meglocsolhatod csoki- vagy karamellöntettel, megszórhatod pirított, karamellizált diódarabokkal. Kovács-Horváth Adrienn kelt tésztája a családban népszerű lesz.
Fahéjas csiga
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2 egész tojás
- 1 csomag porélesztő
- csipet só
Töltelék
- 30 dkg cukor
- 8 dkg puha vaj
- 3 evőkanál őrölt fahéj
- mazsola
Elkészítés:
Keverd össze a cukrot a langyos tejjel. Szórd bele a porélesztőt, majd hagyd állni, amíg felfut. Ha jócskán megnő a térfogata, mehet hozzá a puha vaj, a só, a tojás és a liszt. Kézzel vagy géppel dagaszd meg. Egy közepesen lágy, sima, de rugalmas tésztát kell kapnod. Takard le, és keleszd a duplájára bő fél óra alatt.
A töltelékhez keverd össze a cukrot és a fahéjat. A megkelt tésztát nyújtsd téglalap alakúra. Kend meg a puha vajjal, szórd meg a fahéjas cukorral és a mazsolával. Szorosan tekerd fel úgy, hogy a tészta vége alul maradjon, majd szeleteld négy-öt centis darabokra. Helyezd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd ismét fél órán át. Utána told 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept