Ropogós fahéjas-almás háromszögek - Egyszerű, gyors édesség leveles tésztából
A nagyon könnyen elkészíthető, expressz fahéjas-almás háromszögek mindig rendkívül kapósak.
Még egy fantasztikus süti leveles tésztából! Az illatos, kívül ropogós, belül szinte krémes fahéjas-almás háromszögek még a legtöbb, pékségben kapható édességnél is ízletesebbek. A kényeztető desszert sütés után egy-két órával még finomabb lesz, arra jobban összeérnek az ízek. A töltelékbe mazsolát is tehetsz.
Fahéjas-almás háromszögek
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 4 db közepes alma
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, rakd hozzá a vaníliát, a cukrot, a fahéjat, a pudingport, önts hozzá kevés vizet, és kis lángon forrald össze. Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágd körülbelül 10x10 centis négyzetekre. Halmozd rá a tölteléket, és a sarkokat hajtsd egymásra úgy, hogy háromszöget kapj. A széleket jól nyomd össze, és kend meg tojással, hogy sütés közben a tészta ne nyíljon szét.
Rendezd az almás háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejüket is kend meg tojással. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha már szép aranybarna, vedd ki a sütőből, majd tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept