Így készíts ételízesítőt házilag: két csomag árából egész évre elég
A házi ételízesítőben több a zöldség és kevesebb a só, mint a boltiban, ráadásul adalékmentes.

Így készíts ételízesítőt házilag: két csomag árából egész évre elég
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egész évben jól jön a házi, nagyon intenzív ételízesítő. Levesekbe, húsokhoz, sőt kenyérre is remek. Érdemes nagyobb tételben készíteni, hogy idén már ne legyen vele gondod. Elképesztően egyszerű, ráadásul jóval olcsóbb, mint a bolti. Ha meleg van, a zöldségeket a napon szárítsd, de akár a sütőben is aszalhatod.

Hozzávalók:

  • 5 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor zeller zöldje
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, nézd át, az egészségtelen részeket feltétlenül vágd ki. Mosd meg jó alaposan, majd töröld szárazra. Tedd aprítógépbe, és daráld jó kicsire. Akár le is reszelheted, igaz, az sok időt elvesz. Egy nagyobb tálcát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és borítsd rá a zöldségmixet.

 

Takard le tüll anyaggal vagy tégy rá tiszta szúnyoghálót, és rakd napos helyre. Az időjárástól függően szárítsd a levegőn két-három napig. Közben forgasd át, hogy mindenhol egyenletesen aszalódjon. Csapadékos időben célszerű a zöldségeket sütőben szárítani, akkor 60-80 fokon körülbelül 10-12 óra alatt lesz zörgős. A zöldségkeveréket érdemes még egyszer ledarálni. Keverd hozzá a sót, majd töltsd kisebb üvegekbe. 

Blog.hu ajánló