A legfinomabb Eszterházy-torta
Jobb, mint a cukrászdában
Ez a krémes, diós Eszterházy-torta igazi ünneppé varázsolja a vasárnapi közös ebédet.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az Eszterházy-torta ugyanannyira népszerű Ausztriában, mint nálunk. A különleges süteményt Eszterházy Pálnak készíttették. Sikere a 19. század óta töretlen. Megsütheted egyben a tésztát, vagy egyenként a négy-hat lapot. Fehér csoki helyett fondanttal is bevonhatod a torta tetejét, sőt, tejszínnel még tovább dekorálhatod.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 10 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 5 evőkanál darált dió
  • 1 csipet só
  • 1 citrom héja

Krém

  • 20 dkg vaj
  • 6 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dkg dió
  • 2 dl tej
  • 2 g étkezési keményítő
  • rumaroma

Díszítés

  • 20 dkg fehér csoki
  • 10 dkg étcsoki
  • 8 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Majd fokozatosan add hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, kicsit később a darált diót, végül óvatosan, több részletben a lisztet is. Ha a massza homogén, rakd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tortaformába. Egyengesd el jól, és előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt süsd meg tésztát.

A krémhez a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, add hozzá a keményítőt. A tejet kezdd melegíteni egy lábasban, majd fokozatosan öntsd bele a tojásos masszát, és állandóan kevergesd. Akkor jó, ha olyan sűrű, mint a puding. Vedd le a tűzről, és ha félig kihűl, dolgozd hozzá a vajat, a diót, tégy bele ízlés szerint rumaromát.

Állítsd össze a tortát. A piskótát vágd négy-hat részre. Alulra egy lap kerül, rá szépen elegyengetve a krém. Folytasd tovább így, egészen addig, amíg el nem fogy a tészta. Arra ügyelj, hogy jusson krém a torta oldalára is. Végül olvaszd fel a fehér csokit, kend egyenletesen a torta tetejére, majd csorgasd rá az étcsokoládét, és egy fogvájó segítségével rajzolj mintát. Gyorsan kell dolgoznod, mert a csoki hamar megköt. Végül a tészta oldalára szórj darált diót. Tedd a hűtőbe, és pihentesd legalább két órát. 

Blog.hu ajánló