Omlós, tejszínes, epres tortácskák

Bűnös édesség nyári délutánokra

Egy záporokkal tarkított nyári délután igazán alkalmas arra, hogy valami finom, gyümölcsös desszertet készíts.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár elkészítheted mirelit gyümölcsből is ezt az édességet, most, amikor bárhol kaphatsz finom, hazai epret, ne légy rest lemenni a legközelebbi piacra, majd beszerezni!

Bármilyen gyümölccsel jól működik ez a sütemény, kísérletezz bátran!

Tejszínes-epres tortácskák

Hozzávalók:

  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 50 dkg eper
  • vaníliaaroma
  • cukor

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • vaníliaaroma

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

A vajat és a porcukrot egy mély tálban keverd simára, majd add hozzá a citrom lereszelt héját és a vaníliaaromából egy pár cseppet - tényleg nem kell sok, elég intenzív íze van -, és verd fel a tojást, majd fokozatosan adagold hozzá. A lisztet egy szűrőn átszitálva add a masszához, ügyelj rá, hogy ne legyen csomós. Végy elő két sütőlemezt, azokra tegyél sütőpapírt, majd válaszd ketté a tésztát, nyújtsd negyedujjnyi vastagságúra. Ezután a lemezeken tedd a hűtőbe pár percre. A sütőt melegítsd elő 160 fokra, majd egy alkalmas eszközzel vágj a tésztákból páratlan számú, egyenlő méretű korongot, helyezd kivajazott sütőlemezre, és 15-20 perc alatt süsd őket barnára.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A korongok közé kerül majd a töltelék, amihez egy tálban a tejszínt és pár csepp vaníliaaromát ízlésednek megfelelő mennyiségű cukorral kell kemény habbá verned, majd az így kapott masszát egy habzsákba töltened. Az első szimpatikus korongra tégy egy adagot a tejszínes krémből, pakolj rá néhány félbe-negyedbe vágott epret, majd helyezd rá a következő lapot, tégy vele ugyanígy, és végül tedd a tetejére a harmadik lapot, majd díszítsd azt is, így lesz kész egy tortácska - ezt ismételd, amíg el nem fogynak az összetevők.

Még több gyümölcsös édesség!

Ha a melegben jólesik némi gyümölcsös finomság, nézz be ötletekért képgalériánkba!

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük