4+1 isteni epres desszert sütés nélkül
Az eperszezon még csak most kezdődik, így újabb remek receptekkel szolgálunk, hogy kihasználhasd ezt a rövid, de édes időszakot.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már nem csak spanyol epret lehet kapni, hanem a sokkal ízesebb hazai változatot is. Az sem mellékes, hogy az illatos, piros bogyók egyre olcsóbban kínálják magukat.

Az epret lehetőleg tedd azonnal hűtőbe, miután megvetted, hogy ne essen össze. Ha ez nem sikerül, akkor is van néhány tippünk, hogy mit lehet csinálni a kicsit puha eperrel.

Eperparfé

Hozzávalók:

  • 4 dl kókusztej - Ázsia-boltban kapható
  • 20 dkg fehércsoki
  • 20 dkg eper
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 2 evőkanál kókuszlikőr

Az öntethez:

  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kókuszlikőr
  • 40 dkg eper

Öntsd a kókusztejet egy kis fazékba, és tedd bele a darabokra tört csokoládét. Melegítsd kis lángon, amíg a csoki elolvad, majd öntsd egy tálba, és hagyd kihűlni.

Olajozz ki egy szögletes, magas tortatepsit, és béleld ki folpackkal.
Keverj simára turmixgépben 15 dkg epret 2 evőkanál cukorral, és passzírozd át egy szitán. A maradék epret vágd vékony szeletekre. A tejszínt verd habbá a maradék porcukorral és a kókuszlikőrrel. Forgasd össze a kókuszos keveréket az eperrel és az eperpürével. Öntsd a formába, és fagyaszd 5 órán át, amíg kemény nem lesz.

Az öntethez főzd össze a porcukrot a kókuszlikőrrel és az összevágott eperrel, majd hűtsd le. A parfét 1 órával tálalás előtt tedd át a hűtőbe. Borítsd ki a formából, húzd le róla a folpackot, és szeleteld fel. Az öntettel tálald.

Eperhab

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 kanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál finom kristálycukor
  • babapiskóta

Tegyél félre 10 dkg epret, a többit botmixerrel pépesítsd, majd melegítsd össze a cukorral, amíg az fel nem oldódik. A tejszínt a vaníliás cukorral verd fel egészen keményre, majd keverd el a mascarponéval, és a kihűlt epres péppel óvatosan keverd össze. Adagold tálakba vagy átlátszó poharakba. Kínáld friss eperrel és babapiskótával.
 

A legegyszerűbb és leglátványosabb ételek egyike a csokoládéba mártott eper. Vízfürdő felett olvassz fel jó minőségű étcsokoládét, és hibátlan, csumázatlan epreket mártogass bele. Sajnos meg kell várni, amíg a csoki egy kicsit megszilárdul, hogy szép legyen. Utána fektesd csak tányérra őket.

Eper-áfonya turmix

Hozzávalók:

  • 5 szem eper
  • 2 marék friss vagy fagyasztott áfonya
  • 2 dl tej
  • méz

A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és turmixold, amíg krémszerű nem lesz. Az áfonya szintén ráncgyilkos táplálék.

Vaníliafagylalt forró eperöntettel

Hozzávalók:

  • 2 és fél dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg málna
  • 1 evőkanál eperszörp

A tojássárgáját a vaníliarúddal együtt keverd 2 dl tejszínbe. Vízfürdő fölött mérsékelt tűzön habverővel addig verd, amíg sűrű krémet nem kapsz. Távolítsd el a vaníliarudat, és a krémet hagyd kihűlni. A 3 evőkanál tejszínt verd kemény habbá, add a lehűlt krémhez, és 2-3 óráig fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután az epret és a szörpöt kevés vízzel kis edényben forrósítsd fel, és öntsd a vaníliafagylaltra.

Blog.hu ajánló