4 isteni, epres bögrés süti

Az eper a legfinomabb gyümölcsök egyike. Süteménybe keverve is élvezhetitek az ízét. Könnyen elkészíthető süteményeinkkel nem kell sokat bíbelődnöd.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az eper az egyik legjobb dolog a tavaszban, a bögrés sütik pedig a legkönnyebben elkészíthető édességek közé tartoznak. Ha pedig a kettőből születik valami, az rossz nem lehet.

Készíthetsz piskótát vagy egyszerű kevert süteményt, az eperrel nem igazán lehet mellélőni. Ha azonban nincs kedved sütögetni, és még ezeknél a finomságoknál is gyorsabban elkészíthető receptekre van szükséged, akkor íme, 5 isteni epres desszert, 15 perc alatt.

Epres muffin

Hozzávalók:

  • egy bögre finomliszt
  • 3/4 bögre cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 bögre apróra vágott eper
  • 3 tojás
  • fél zacskó sütőpor
  • vaníliás cukor
  • papírkapszli a sütéshez

A cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat alaposan keverd el. Add hozzá a tojásokat, és dolgozd ezzel is össze.
A legjobb, ha kézi habverővel dolgozol. A masszához adagold hozzá a lisztet és a sütőport két részletben. Forgasd bele az epret. A süteménymasszát adagold kis papírkapszlikba. Ne töltsd meg őket teljesen, csak háromnegyedig. 12-15 percig süsd közepes lángon.

Epres piskóta

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • másfél bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre eper

A vajat olvaszd fel. A cukrot add hozzá a tojássárgájához, és forró vízfürdő felett keverd habosra. A sűrű, fehéres krémet emeld ki a vízfürdőből. A lisztet szitáld bele a tojáskrémbe, öntsd hozzá a folyékony, langyos vajat. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojáshab egyharmadát óvatosan keverd a tojáskrémbe, hogy fellazuljon, majd add hozzá a maradékot, és óvatosan keverd el. A feldarabolt epret is keverd a tésztába. Kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy formába töltsd, és közepesre előmelegített sütőben süsd 35 percig. Ha kivetted a sütőből, hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld.

Epres süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre eper
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre joghurt
  • fél bögre olaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kristálycukor

Az epreket mosd meg, majd csumázd le. Mixerrel keverd össze a hozzávalókat, majd öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Az epreket rakd a tészta tetejére. Szórd meg cukorral és fahéjjal, és 200 fokos sütőben süsd 45 percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Epres-mandulás pite

Hozzávalók:

  • 2 bögre eper
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre mandula
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor

A vajat keverd habosra a cukorral és a tojással, majd apránként add hozzá a lisztet, az aprított mandulát és a tejet. Végül keverd bele a citromhéjat és a kevés liszttel elkevert sütőport. A lágy masszát sütőporral bélelt tepsibe simítsd, rakd a tetejére az epret, told előmelegített sütőbe, és mérsékelt lángon süsd meg. Még melegen hintsd meg vaníliás porcukorral. Ha kihűlt, kockákra vágva kínáld.

Ezt is szeretjük