Hideg, krémes epres-tejfölös alagút
Mennyei süti babapiskótából
A sütés nélküli epres-tejfölös alagút egy újabb kötelezően kipróbálásra váró édesség.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az epres-tejfölös alagút a maga egyszerűségével és fantasztikus ízével téged is levesz a lábadról. A sok sütés nélküli édesség közül ez az egyik legütősebb. Akár igazi partidesszert is lehet. Kard Éva receptjével már sokszor sikert aratott, te sem maradsz bókok nélkül.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 8 db babapiskóta
  • 5 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 12 g porzselatin
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mosd meg, csepegtesd le. Néhány darabot tégy félre a díszítéshez, a többit pedig vágd apró darabokra. Rakd a tejfölhöz a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és dolgozd simára. A tejszínt melegítsd forráspontig, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a porzselatint. Addig keverd, míg teljesen feloldódik, és hűtsd langyosra. Öntsd a tejfölös elegyhez, és dolgozd alaposan össze. Végül tedd bele a feldarabolt epret, majd óvatosan, hogy a gyümölcs ne törjön, forgasd össze.

Egy kisebb formát bélelj ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon rajta, majd öntsd bele a tejfölös-epres keveréket. Rakd ki a tetejét a babapiskótával, és hajtsd rá a túllógó fóliát. Helyezd a hűtőbe néhány órára, de akár egy egész éjszakára is beteheted, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és fordítsd egy tálcára, hogy a babapiskóta kerüljön alulra. Végül díszítsd a félretett eperszemekkel, majd szeleted fel, és úgy kínáld.

Blog.hu ajánló